Právě je pon zář 06, 2010 3:32 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
  Předchozí téma | Následující téma 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Formule 2010 léto (nástupce Airspeed Formula)
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 11:38 am 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

Ahoj všem,

pomalu se nám chýlí ke konci zimní sezóna formulí a nezbývá, než se zamyslet nad pravidly a strukturou pro letní sezónu.

Mé vize:

1. TERMÍNY A MÍSTO
- rád bych jel maximálně osm závodů, z nichž by se bodovalo šest (přes léto až do konce roku, asfalt a poté koberec) - tedy jeden závod měsíčně
- od roku 2011 se pojede seriál od ledna do prosince (tedy žádné letní a zimní sezóny, tak jako to má OTT Trutnov) - 12 závodů, počítá se deset
- závody se pojedou v rámci různých seriálů tak, abyste se svezli na co nejvíce drahách
- rád bych kontaktoval kluby, kde se formule jezdí a spolu s nimi vytvořil kalendář závodů tak, aby se všechny seriály formulí sjednotily do jedné

2. BODOVÁNÍ
- jsem otevřený čemukoliv, není špatné možná i nové bodování, viz Formule 1

3. TECHNICKÁ PRAVIDLA
- podvozek: formule 1 1:10 elektro
- karosérie: replika reálného vozu, který ve F1 působil (nutno doložit fotografií v případě sporu), tedy žádné lexanové šílenosti
- motor: nerozhodnuto
- obutí: nerozhodnuto

4. OTEVŘENÉ VĚCI

- tato kategorie měla vzniknout jako nízkonákladová. proto uvažuji, že se sice všechny formule co přijedou pojedou dohromady, ale bodovala by se zvlášť kategorie ECO, kde by byl jasně povolen jeden podvozek, jedny gumy, jedna karosérie, jeden motor, atd. tam by se použila pravděpodobně stavebnice HPI Formula Ten (je odolná, levná a díly jsou dostupné) pouze s kuličkovým diferákem, ložisky a bočním čelem klece motoru. Na tento set jsem předjednal super cenu, dle zájmu se zveřejní. motor by se jela plechovka, regulace by musely být na trhu min. 1 rok (takže třeba SXX má smůlu). pneumatiky by se v ECO jely výhradně gumové.

Jsem otevřený jako vždy jakémukoliv názoru, těším se na Vaše věcné poznámky, klidně ve stylu "ad bod 1" atd...

Formulím zdar!

Předmět příspěvku: Re: Formule 2010 léto (nástupce Airspeed Formula)
PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 12:49 pm 
Skoroexpert
Skoroexpert

ad. 1: to je dobrý, určitě jsem pro

ad. 2: předpisy platné pro sezonu 2010 by nám určitě vyhovovaly

ad. 3: ty kastle, to jako bych nemohl mít stavebnicovou z HPI Formula Ten, ale treba jen ten přicházející Renault??
motor: bych volil určitě střídavý, klidně 21,5T, i kdyz ted jsem si poridil starsi 17,5T...
obutí: asi bych nechal volný...

ad. 4: Kategorii ECO bych bral, jen ten motor bych nechal střídavý!!! regl klidně rok starý, těch je dost... nebo se domluvit a pořídit střídavý kombo bezsenzorový set za nízkou cenu, jako ted treba jedou na ETS, vím o jednom řešení, které by mohlo bocházet i z české produkce... Ten nový set HPI Formula Ten s kuličkovým diferákem, čelem a ložiskama mám teď vedle stolu v krabici, v sobotu v Trutnově s tím pojedu. To bude asi dobrá volba a aspoň trochu realistické, ne jako široké F103, i když těch je mezi lidma fakt hodně... Pneu bych nechal pro tuto kategorii origo gumové HPI...

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 2:11 pm 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

ad 1: ano
ad 2: rozhodne
ad 3: vzhledem k tomu, ze HPI nechci, tak mam asi problem. Leda bych ukecal tu kastli co mam na F103 jako Sauber (ci co to bylo). Pokud by to musela byt opravdu maketa, pak asi jezdit nebudu. Vzhledem k pomerne castym kolizim by po 2 zavodech stejne nebylo poznat puvodni kastli.
motor: 17,5 - 21,5 je to fuk
obuti bezdusovky

ad 4: HPI nepojedu, takze tahle cast je pase, ale navrh s regulaci je fajn... nicmene bych to nechal na stridak

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 4:17 pm 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

jo a beniku, co je na f103 nerealisticke? :-D
koncem devadesatych let, to byly bezne proporce formulovych vozu :-)
http://images.google.cz/images?hl=cs&so ... a=N&tab=wi

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 6:04 pm 
Adjunkt
Adjunkt

no já myslím že když někdo pojede Tam. z krabice s plechovkou takže by klidně mohl být zařazen do kat. ECO

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 6:08 pm 
Adjunkt
Adjunkt

jinak body 1-3 souhlasím

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 7:56 pm 
Skoroexpert
Skoroexpert

hejkal píše:
jo a beniku, co je na f103 nerealisticke? :-D
koncem devadesatych let, to byly bezne proporce formulovych vozu :-)
http://images.google.cz/images?hl=cs&so ... a=N&tab=wi

Tome, ja vim, vzdyt jsem na techto monopostech vyrustal (respektive v te dobe jsem jezdil na trikolce, ale tohle davali v televizi :) ), ale dnes je jiná doba... Takže by i naše formule mohly vypadat trochu jinak... O jízdních vlastnostech snad nemusíme polemizovat :shock:

Jinak možná by bylo vhodné udělat jen jednu kategorii, ať se netříští síly, už teď beru formuli jako ECO kategorii, když to porovnám se čtyřkolkou :lol:

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 8:03 pm 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

jen rikam, ze jsou realisticke az prilis a prave proto take funguji jak maji. Dlouhe a uzke nesmysly se mi nelibi

PříspěvekNapsal: stř úno 03, 2010 8:57 pm 
Skoroexpert
Skoroexpert

asi ti v sobotu namazu kolecka olejem, abys nebyl tak rychlyyy :lol:

PříspěvekNapsal: čtv úno 04, 2010 1:28 pm 
Nováček
Nováček

Pridam moravsky nazor :)

ad 1) formule se jezdi ted v tolika klubech, ze jednotne mistrovstvi je nerealne, pokud to neni mysleno tak, ze se kazdy klub postara o jeden Grand Prix zavod, ktery by se do te sezony pocital a ostatni si odjel pokud mozno ve volnych terminech jako klubove

ad 2) podle poctu startujicich... at je motivace i pro ta, co dojedou treba na 18. miste...

ad 3) realna replika je fajn.. ale asi to bude tezke prosadit... sam mam treba Stewarta SF02 vernou kopii
motor - nemam moc rad omezovani, ale nabizi se moznost 21.5T nebo 17.5T stridaky...
obuti - proboha, jen ne bezdusaky povinne... (je tezke a drahe je sehnat na tamiyu F103, neexistuji pro mou Corally etc) ale kdo chce, at je jede...

ad 4) plastaka HPI Ten si urcite nikdy nekoupim.. tady bych jen doporucil se vyvarovat komercnimu pojeti, kdy nekdo bude tyto podvozky prodavat a podle toho menit predpisy... existuje rada mnohem lepsich podvozku, tak proc si kupovat zrovna HPI.. ale pro nejakou juniorskou zacatecnickou kategorii... proc ne...

debata nad realnosti sirky formuli... moderni soucasne formule jsou designove dost skarede, slava, ze tu byla doba 70. a 80. let, kdy byly formule krasne... nez jezdit s temi soucasnymi nudlemi, tak pojedu radeji klubove zavody, kde to neresi a jsou radi, ze maji na startu 10 ruznych formuli...

Ale jinak preji zdar do tohoto projektu, trochu ve skluzu resim neco podobneho s Moravian Le Mans Series, toz by se to skoro mohlo jezdit vzdy ve stejny termin :)

PS: ted v sobotu jedu formule do Hradce Kralove, protoze v Trutnove jsou bezdusaky a to me Corally fakt nema... formule se jedou i v Praze, Brne a Rychvaldu, takze jich je hodne....

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 8:45 am 
Skoroexpert
Skoroexpert

jsem rád, že se připravuje letní sezona, protože z té halové toho už asi moc nestihnu...
Nezanevřel jsem na formuli, ale jsou jiné priority v životě...

vyjádřím se k motorům.
Pokud chceme udělat kategorii levnou, tak bych použití motorů nijak neomezoval. Ať si každý jede, to co uřídí. Všichni víme, že přemotorovaná F1 je neřiditelná.
Pokud omezíte motory nějakýma závitama, tak se z toho stane superdrahá stock kategorie.... (většina z nás to zná, čím slabší motor, tím více rozhoduje každá a drahá maličkost...)
Už na posledních závodech to bylo vidět. Co teprve na asfaltu, kde rychlosti mohou být větší.
Nebudu si kupovat za x hooooodně tisíc nejnovější stockovej regl, abych z motoru 17.5 nebo 21.5 vytáhnul maximum, když stejnou rychlost dostanu z reglu za 1500,- a motoru 10.5 z bazaru....

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 9:03 am 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

Earwigu, co bylo na poslednim zavode? Jel jsem JETI a X11 (sice Jirky Opla, tzn. raketa, ale i tak X11)

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 9:14 am 
Skoroexpert
Skoroexpert

měl jsem v autě ten nejlevnější regl LRP, který jsem jen tak na zimu vyndal z rally auta - přesně v souladu s filosofií levného ježdění.
Na rovince mi však ti, co ve voze měli stock regulaci dávali 3-4m.... Prostě z toho já už víc nevytáhnu, ani časovat motor v této kombinaci nejde.... Jistě víš, jak je to deprimující, když v zatáčkách jedeš stejně a na rovince ztrácíš....
V prvních závodech to znát nebylo, učili jsme se s formulí jezdit, ale když už to máš trochu v ruce, tak ten výkon chybí.
Na asfaltu se tento rozdíl ještě zvýší, a já opravdu nemám tolik peněz, abych si koupil stockovou regulaci. Podle mě je levná kategorie ta, kde každý může jet to, co najde v šuplíku, případně levně koupí v bazaru.

Volných motorů bych se nebál.

Ještě by se to dalo sjednotit, všichni stejnej motor a regulaci, ale to je další mnohatisícová investice....

Možná jsem jen příliš velká socka na tyto závody, a začnu pokukovat po šampionátu v "člověče nezlob se"

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 9:25 am 
Štamgast diskuze
Štamgast diskuze

neblbni... kdyz ono je rozdil "co kdo ma v supliku"
proto vznikla tahle diskuse, aby se mohlo dojit ke kompromisu

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 10:21 am 
Skoroexpert
Skoroexpert

Já se samozdřejmě pravidlům podřídím, ale je to diskuze, tak se snažím vývoj ovlivnit svým - levným směrem....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina